Το Κτίριο

Ο ΤΟΠΟΣ

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Ανάμεσα σε αμπελώνες, καρποφόρα δέντρα και αρωματικά βότανα της Ελληνικής γης, σε ειδυλλιακή τοποθεσία, στο Πούσι Καλογέρι του Μαρκοπούλου Αττικής, βρίσκεται το βιοκλιματικό Οινοποιείο Παπαγιαννάκου.
Το οινοποιείο σχεδιάστηκε με γνώμονα την άριστη λειτουργικότητα των χώρων οινοποίησης, εμφιάλωσης, παλαίωσης και αποθήκευσης του οίνου σε συνδυασμό με την βέλτιστη εμπειρία για τους επισκέπτες του.

Στον υπόγειο χώρο όπου οι θερμοκρασίες διατηρούνται σταθερές καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου , πραγματοποιούνται οι ζωτικές διαδικασίες της ζύμωσης και της εμφιάλωσης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Η κάβα παλαίωσης με τα γαλλικά δρύινα βαρέλια εντοπίζεται σε ξεχωριστό, δροσερό και σκοτεινό μέρος την θέα του οποίου μπορούν να απολαμβάνουν οι επισκέπτες κατά την διάρκεια της γευσιγνωσίας.

Στο κτίριο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική σε σχέση με την επισκεψιμότητα ,απογειώνοντας την οινική εμπειρία των επισκεπτών με θέα τον αττικό αμπελώνα.
Το οινοποιείο διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένο κατάστημα με όλα τα διαθέσιμα προϊόντα, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σπάνιες φιάλες παλαιότερων εσοδειών που διατίθενται αποκλειστικά στον χώρο του οινοποιείου.
Στους χώρους του κτήματος φιλοξενούνται εκδηλώσεις κάθε μορφής , τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και στον όμορφο υπαίθριο χώρο που διαθέτει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για μία ολοκληρωμένη και μαγευτική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.