Η Ιστορία

Ο ΧΡΟΝΟΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

Το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου «γεννιέται» στο Μαρκόπουλο, όπου ο προπάππος Βασίλης Παπαγιαννάκος γεµίζει το πρώτο βαρέλι. Ο τρύγος, από σταφύλια µεγαλωµένα στα Μεσόγεια Αττικής, σε µία περιοχή εύφορη, ευλογηµένη, µε µεγάλη αµπελουργική παράδοση και οινική ιστορία.

1919

1962

Ο παππούς Γιάννης Παπαγιαννάκος, επεκτείνει τους οικογενειακούς αµπελώνες, προωθώντας το παραγόµενο Σαββατιανό στην αγορά.

Μετά τις σπουδές του στο Ηνωµένο Βασίλειο και αφού απέκτησε µία ουσιαστική εμπειρία στο χώρο του κρασιού, το οικογενειακό οινοποιείο αναλαµβάνει ο Βασίλης Παπαγιαννάκος. Δίνει έμφαση στο Σαββατιανό, εμβληματική ποικιλία της περιοχής, της οποίας οι δυνατότητες παρέμεναν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

1991

1996

Η 3η γενιά Παπαγιαννάκου εµφιαλώνει το πρώτο Σαββατιανό µε την iconic ετικέτα µε το κοκοράκι.
Η προσπάθεια να αναδειχθεί αυτή η χαρισµατική ποικιλία του Αττικού αµπελώνα ήταν συνεχής.
Το οινοποιείο Παπαγιαννάκου ήταν το πρώτο οινοποιείο παγκοσµίως, που καθιέρωσε και ανάδειξε την παλαίωση του Σαββατιανού.
Η αναγνώριση ήρθε όχι µόνο µε µία διαρκώς αυξανόµενη ζήτηση, αλλά και µε µετάλλια και παγκόσµιες διακρίσεις για την εξαιρετική του ποιότητα, κάνοντας το Σαββατιανό του οινοποιείου Παπαγιαννάκου, τη ναυαρχίδα των οίνων του οινοποιείου.

Ο αμπελώνας μεγαλώνει με νέες φυτεύσεις Ελληνικών και ξένων ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, Merlot και Cabernet Sauvignon.

1999

2007

Ολοκληρώνεται το νέο, βιοκλιµατικό οινοποιείο Παπαγιαννάκου.
Απόλυτα σύγχρονο και εναρµονισµένο µε το περιβάλλον του, είναι ένα υπόδειγµα βιώσιµης αρχιτεκτονικής και αισθητικής, βραβευµένο από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής.

Η 4η γενιά συνεχίζει την προγονική παράδοση, µε την ίδια φιλοσοφία και αγάπη για το κρασί και τον τόπο µας, ενσωµατώνοντας όλη τη νέα γνώση και οινική παράδοση.
Σήµερα οι οίνοι Παπαγιαννάκου εξάγονται σε περισσότερες από 25 χώρες, ενώ το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου έρχεται να προσφέρει µία σφαιρική εµπειρία στον επισκέπτη, από τη γνωριµία µε τον Αττικό αµπελώνα, τη διαδικασία οινοποίησης και τη γευσιγνωσία των κρασιών, µέχρι τους χώρους δεξιώσεων για κάθε περίσταση, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.

ΣΗΜΕΡΑ