Η Φιλοσοφία

"Με απόλυτο σεβασµό στο περιβάλλον και στους προγόνους µας, παράγουµε περιορισµένες ποσότητες ποιοτικού κρασιού που αποκαλύπτουν τις δυνατότητες του terroir και την οµορφιά της οινικής µας περιοχής."

Βασίλης Παπαγιαννάκος

Oινοποιός

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς

Η ποιότητα είναι η κορωνίδα της φιλοσοφίας μας και καθοδηγεί όλες μας τις αποφάσεις, από τη φροντίδα των αμπελιών και την επιλογή σταφυλιών, μέχρι το τελικό προϊόν. Τα κρασιά που δημιουργούμε, θέλουμε να αντικατοπτρίζουν τις αρετές της κάθε ποικιλίας και τα χαρακτηριστικά του terroir και της περιοχής. Κάθε σοδειά έχει τα δικά της μυστικά. Με τις εποχές και τη φύση ως οδηγό, ακούμε προσεκτικά τα μηνύματα που μας δίνει το σταφύλι και παρεμβαίνουμε ελάχιστα. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε παραδοσιακές πρακτικές καλλιέργειας και συλλογής, με μία χαμηλή στρεμματική απόδοση αλλά κορυφαία σταφύλια.

Το µοναδικό παγκοσµίως, Σαββατιανό

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου έχει δώσει έμφαση στη μοναδική, αυτόχθονη ποικιλία του Σαββατιανού αλλά και στις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ασύρτικο, που καλλιεργούνται τα τελευταία 30 χρόνια με παραδοσιακό τρόπο στην περιοχή. Το Σαββατιανό μας, από διαλεχτά σταφύλια του αμπελώνα μας, είναι ένα κρασί μεγάλης εκφραστικότητας, με εξαιρετικές δυνατότητες οινοποίησης και παλαίωσης, από single vineyard, φυσικό, χωρίς θειώδη και αυθόρμητη ζύμωση, ή πιο ώριμο, ζυμωμένο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Χάρη στον ξεχωριστό, μοναδικό του χαρακτήρα, το Σαββατιανό Παπαγιαννάκου κερδίζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους θαυμαστές, όντας ο αδιαφιλονίκητος πρεσβευτής του αττικού αμπελώνα, και στο εξωτερικό.