Wine tours

WINE TOURS

Η ΑΦΙΞΗ

Καλώς ήλθατε στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου, στη μαγική τοποθεσία Πούσι Καλογέρι, στο Μαρκόπουλο. Μέσα σε μία κατάφυτη έκταση 25 στρεμμάτων, ανάμεσα σε αμπέλια, καρποφόρα δέντρα και αρωματικά ελληνικά βότανα, έχουμε χτίσει το Οινοποιείο μας.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να διοργανώσουμε μαζί σας μία πλήρη εκδήλωση με τη συνοδεία των κρασιών μας, εμπνευσμένο από τις τοπικές γεύσεις και την εποχή. Ανάλογα με τον καιρό, μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο ή το γεύμα σας κάτω από τα αστέρια του αττικού ουρανού, με θέα τον καταπράσινο αμπελώνα, ή στους κομψούς χώρους του οινοποιείου μας.

Οι επιλογές ξενάγησης

Ξενάγηση και Γευσιγνωσία
Με την εγκατάστασή μας το 2007 στο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό οινοποιείο στην περιοχή του Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σηματοδοτήθηκε η έναρξη των ξεναγήσεων τόσο στην παραγωγική διαδικασία όσο και στους χώρους όπου αυτή πραγματοποιείται. Οι επισκέπτες* (κατόπιν ραντεβού) μυούνται στα μυστικά της οινοποίησης, μαθαίνουν για το μοναδικό terroir και την ιστορία της οικογένειάς Παπαγιαννάκου, ενώ τέλος απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία οινογευσίας.

Η βόλτα στον αμπελώνα
Ένας χαλαρωτικός τρόπος για να γνωρίσετε πραγματικά κάθε ποικιλία και να μάθετε μερικές από τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες της καθημερινής φροντίδας των αμπελιών.

Master Class Savatiano
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθεί κάποιος την δυναμική μιας ποικιλίας, είναι να γευτεί τις διάφορες εκφάνσεις της. Αυτό ακριβώς πραγματοποιείται στο Master Class Savatiano, όπου δοκιμάζονται οι διάφορες εκφράσεις-αλλά και οινοποιήσεις- της χαρισματικής αυτής ποικιλίας αλλά και ορόσημο του οινοποιείου Παπαγιαννάκου, του Σαββατιανού. Παλαιότερες σοδειές, μοναδικά αμπελοτόπια, κλασσικές οινοποιήσεις αλλά και φυσικά κρασιά, αποτελούν μέρος αυτής της ξεχωριστής γευσιγνωσίας που πρόκειται να δοκιμάσει ο επισκέπτης.

Μεσημεριανό / Δείπνο
Είναι χαρά μας να προετοιμάσουμε το πιο κομψό μεσημεριανό ή  δείπνο για τη συνοδεία της οινογευστικής σας εμπειρίας, είτε κάτω από τα αστέρια στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα, είτε στην όμορφη αίθουσα δεξιώσεων του βιοκλιματικού μας οινοποιείου.

Τυρί & κρασί
Μια εμπειρία που τιμά τον χρόνο και τον πολυτέλεια.
Απολαύστε μια φιλική συζήτηση καθώς ο οινολόγος σας καθοδηγεί μέσα από τις διάφορες ποικιλίες και τις ιδανικές τους συνδυασμούς.
Οι ιστορίες της διαδικασίας παραγωγής και πώς αυτή άλλαξε μέσα στους αιώνες, θα αποτελέσουν την τέλεια εισαγωγή σε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο.

Vinyasa Yoga/Pilates + κρασί
Η απόλυτη συνταγή για χαλάρωση. Ανακουφίζοντας το καθημερινό στρες και απολαμβάνοντας τα απίστευτα ωφέλη της ήπιας γυμναστικής για τη συνολική μας ευεξία, στο οινοποιείο μας μπορείτε να πάρετε μέρος σε αυτή τη μοναδική εμπειρία που κορυφώνεται με την περιήγηση στους χώρους οινοποίησης και την γευσιγνωσία των εκλεκτών κρασιών μας.

Ξενάγηση στο Οινοποιείο με ποδήλατο
Ο υπέροχος τρόπος για να εξερευνήσετε την ομορφιά του κτήματος και των γύρω αμπελώνων. Να νιώσετε ένα με τη φύση και να απολαύσετε ένα καλό ποτήρι κρασί που το αξίζετε.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στο βιοκλιματικό οινοποιείο μας θα σας ξεναγήσουμε στο χώρο που μεταφέρονται τα σταφύλια για να μπουν στις δεξαμενές όπου γίνεται η ζύμωση, αλλά και στο κελάρι μας όπου παλαιώνουν τα κόκκινα κρασιά της συλλογής μας. Το ταξίδι σας θα συνεχιστεί στην κάβα, όπου μπορείτε να αποκτήσετε αν θέλετε, τους οίνους της επιλογής σας, για να καταλήξει στο χώρο Γευσιγνωσίας. Εκεί, θα δοκιμάσετε τις ετικέτες μας, συνοδευόμενες από τοπικά τυριά και αλλαντικά, όπου θα σας «μυήσουμε» στα μυστικά του ταιριάσματος των γεύσεων και των αρωμάτων. Θα μιλήσουμε για το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση το κάθε κρασιού, αλλά και τους ιδανικούς συνδυασμούς κρασιού και φαγητού ή επιδορπίου.

Ένας περίπατος ή ποδηλατάδα στον αττικό αμπελώνα, (από τις σπάνιες περιπτώσεις που μπορείτε να έχετε αυτή την εμπειρία σε πρωτεύουσα) είναι σχεδόν διαλογιστική διαδικασία. Η γαλήνη και η ζεστασιά του αττικού τοπίου θα σας ανταμείψει. Ανάλογα με την εποχή, η εικόνα του αμπελώνα μας είναι τελείως διαφορετική. Το Φθινόπωρο είναι η εποχή του Τρύγου και η εποχή με την περισσότερη δραστηριότητα στο οινοποιείο. Οι αμπελώνες είναι γεμάτοι καρπό, που μαζεύουμε προσεκτικά, για να μπει στις δεξαμενές και να αρχίζει η ζύμωση. Τον Χειμώνα κλαδεύουμε, δουλεύουμε τη γη και φροντίζουμε τα κλήματα για να είναι έτοιμα την Άνοιξη, που βλασταίνουν, αναπτύσσονται και ανθίζουν. Το καλοκαίρι τα αμπέλια είναι στο απόγειο της ανάπτυξής τους, μαζεύοντας κρουστό, αρωματικό καρπό.

Φεύγοντας από το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου, είμαστε σίγουροι ότι έχετε πάρει μαζί σας πολύτιμες γευστικές εμπειρίες και μοναδικά αρώματα, που θα μείνουν μαζί σας, για πολύ καιρό!

Επικοινωνήστε μαζί μας για wine tour ή wine tasting